Klassenmanagement 22-23

Goed klassenmanagement zorgt ervoor dat je als leerkracht ontspannen en blij voor de klas kunt staan en draagt bij aan het ontstaan van een goed pedagogisch klimaat. Met goed pedagogisch klimaat bedoelen we dat we leerlingen veiligheid bieden. Een klimaat waarbinnen kinderen met succes kunnen leren en werken aan hun ontwikkeling. Concreet betekent dit dat je als leerkracht moet plannen, voorbereiden, organiseren, beslissen, begeleiden, controleren, evalueren, sturen en bijsturen. Maar hoe bereik je dit? In deze workshop concrete aanwijzingen en tips die direct kunnen worden ingezet in je dagelijks handelen. Tips die zorgen voor grip op je groep!

 

De onderdelen zijn:

  • Inzicht in de verschillende aspecten van klassenmanagement
  • Inzicht in je eigen leerkrachtgedrag
  • Concrete tips voor de volgende dag, zodat er minder ordeverstoring gedrag zal zijn. 

Theorie

De workshop is gebaseerd op de theorie van Marzano, aangevuld met boeken van Peter Teitler en Kees van Overveld. 

 

Doelgroep

Deze workshop is met name geschikt voor startende leerkrachten die nu al willen nadenken over hun klassenmanagement voor het nieuwe schooljaar. Een goede start is het halve werk! 

 

Het niveau is tijdens de workshop makkelijk aan te passen aan de wensen van de leerkrachten. De onderdelen van klassenmanagement blijven hetzelfde, maar de problemen daarbij kunnen we inventariseren en bespreekbaar maken. Het is dus eigenlijk altijd deels maatwerk, afgestemd op hetgeen er speelt op de werkvloer. 

 

VoorbereidingsopdrachtMogelijk ontvang je van tevoren het verzoek de moeilijkheden in kaart te brengen en deze een week van tevoren te mailen naar de trainer, zodat zij deze kan invoegen in de workshop.

 

Let op! 

Mocht het tijdstip je niet uitkomen in verband met de schooltijden, neem dan contact op met de academie (academie@awbr.nl) voordat je je inschrijft. Misschien kan het tijdstip in overleg met de andere deelnemers nog worden aangepast. Na inschrijving gaan we ervan uit dat je akkoord gaat met het tijdstip.