MULTIsignaal 22-23

Training over het gebruik en belang van MULTIsignaal, voor directie en ib van zowel aangesloten als niet aangesloten scholen.
Soms heeft een jeugdige extra ondersteuning nodig tijdens het opgroeien. Dan kan het gebeuren dat meerdere professionals tegelijkertijd bij het jeugdige betrokken zijn. Het is belangrijk dat zij dit van elkaar weten. Zij kunnen dan vroegtijdig met elkaar samenwerken om de jeugdige en het gezin op de juiste manier te begeleiden voordat er grotere problemen ontstaan. De MULTIsignaal Verwijsindex is een landelijk digitaal systeem waarin professionals uit bijvoorbeeld de zorg of het onderwijs, hun betrokkenheid kunnen tonen.

 

Training ingaan op het gebruik en het belang van MULTIsignaal 

 

De MULTIsignaal Verwijsindex is er voor jeugdigen van 0 tot 23 jaar. In MULTIsignaal staat nooit waarom professionals betrokken zijn, alleen welke professionals betrokken zijn. Bekijk voor meer informatie de website. Daar vind je ook informatie over de inzage knop, om transparant te kunnen werken samen met de ouders.

 

Professionals uit het onderwijs zijn belangrijke spelers om preventief samenwerken te realiseren. Er zijn geen andere professionals die de kinderen zo vaak zien en als geen ander in staat zijn om vroegtijdig een signaal af te geven. Dankzij MULTIsignaal kunnen ook professionals uit het onderwijsveld vroegtijdig hun zorgen delen en opschalen om grotere problemen voorkomen.

 

AWBR staat achter het middel MULTIsignaal en de bijbehorende doelen. Daarom worden er twee trainingen georganiseerd op dinsdag 27 september (fysiek) en maandag 10 oktober (online). Wietske Zeper en Mitch van Dijk zullen gedurende deze training ingaan op het gebruik en het belang van MULTIsignaal. Deze training is te volgen door intern begeleiders en directieleden van zowel aangesloten als van niet aangesloten scholen. Zien we je daar?

 

Indien een training eerder gewenst is, kan er altijd gebruik gemaakt worden van één van de gratis inlooptrainingen. Ben je nog niet aangesloten, maar wil je hier vast meer informatie over? Neem dan contact op met consultant@multisignaal.nl

 

Lees hier het interview met Machteld Kruidenier, coördinator zorg en veiligheid bij de OSB.