EHBO bij kinderen 23-24

Cursus EHBO aan baby's en kinderen [online + klassikaal]

 

Dit schooljaar worden twee cursussen EHBO bij kinderen georganiseerd. De cursus bestaat uit een online e-learning van 6 uur (af te ronden voorafgaand aan het klassikale gedeelte) en een praktijkmiddag. Je schrijft je in voor één cursus.  

 

Cursus informatie

Tijdens deze kinder EHBO-cursus oefen je alle EHBO-vaardigheden die nodig zijn voor eerste hulp aan kinderen en baby’s. Ook reanimeren en het gebruik van een AED komen in deze cursus aan bod. Je leert hoe je een kind in veiligheid brengt, de toestand beoordeelt en de hulpdiensten alarmeert.

 

Onder begeleiding van een gecertificeerde Rode Kruis instructeur leer je eerste hulp te verlenen aan een kind met: verslikking, verstikking of verdrinking, letsel aan het bewegingsapparaat, nek- en wervelletsel en hoofdletsel, vreemd voorwerp in neus en oor, verloren/afgebroken tand, koorts en koortsstuipen, circulatiestilstand, bewusteloosheid, bloeding, huidwond, brandwond, COPD, vergiftiging, neusbloeding, vuiltje in het oog, tand door de lip, vinger tussen de deur en ernstige allergie.

 

Bij goed gevolg ontvang je na afloop van de cursus een Wet IKK goedgekeurd Rode Kruis EHBO-certificaat. Het certificaat is twee jaar geldig en te verlengen door een herhalingscursus te volgen.

 

Let op:

Aan het begin van de klassikale cursus controleert de instructeur of je de e-learning hebt afgerond. Alleen met een afgeronde e-learning mag er deelgenomen worden aan het klassikale gedeelte.

 

Aanmelding

Aanmelden bestaat uit 2 stappen: 

1. via 'ja, dit wil ik' button op deze pagina én

2. een mail naar academie@awbr.nl met daarin je naam, initialen, achternaam, geslacht en geboortedatum