E-WISE 23-24

AWBR biedt 26 medewerkers (leraren, ib'ers, OOP-ers en directieleden) de mogelijkheid om een jaar lang gratis gebruik te maken van E-WISE, een online trainingsplatform met een breed scala aan cursussen voor het primair onderwijs. Er is ruim aanbod op het gebied van leerlingen, didactiek, vakkennis, persoonlijke ontwikkeling, ICT en overige vaardigheden.

 

De cursussen worden gegeven door experts waaronder Pedro de Bruyckere, Anton Horeweg, Pepijn Dousi, Paul Kirschner, Noelle Pameijer, etc. Er zijn 4 verschillende pakketten: voor directieleden, voor ib'ers, voor leerkrachten en voor OOP'ers. 

 

Wat is E-WISE? 

Met E-WISE bepaal je als cursist zelf waar, wanneer en in welk onderwerp je je wilt verdiepen. Een abonnement biedt onbeperkt toegang tot het hele online cursusaanbod. De cursussen duren gemiddeld 2 uur, met uitzondering van E-WISE Extra's (15 minuten) en Tafelgesprekken (1 uur). Je opent een cursus en klikt chronologisch door de cursus heen. De cursus onthoudt precies waar je bent gebleven, zodat je te allen tijde een pauze kunt nemen en op elk moment weer verder kunt gaan. De online cursussen bevatten onder andere videofragmenten en animaties. De cursussen worden verrijkt met tekstuele uitleg, praktijkvoorbeelden, praktische hand-outs, overzichten en gevarieerde vragen, zoals onder andere meerkeuze- en sleepvragen, om de leerstof zo goed mogelijk tot je te nemen. Op het moment dat een cursus succesvol is afgerond, kun je het certificaat terugvinden in je account onder ‘Mijn certificaten’. Daarnaast kunnen schoolleiders via PE-Online hun professionele ontwikkeling en bijscholing vastleggen en bijhouden.


Voorwaarden 

AWBR biedt 26 collega's de mogelijkheid om een jaar lang gratis gebruik te maken van dit aanbod, in de vorm van een onderzoeksgroep. AWBR wil graag weten of de cursussen van E-WISE voldoen aan de eisen van gebruikers en of het mogelijk interessant is voor de scholen als aanvulling op het aanbod van de AWBR academie. Wil je hier gebruik van maken, dan gelden de volgende voorwaarden: 

  • Je rondt binnen dit schooljaar 23/24 minimaal 3 cursussen succesvol af, waaronder één op het gebied van 'kansengelijkheid'. 

  • Je hebt tijd in je professionaliseringsuren om 3 cursussen te volgen (tijdsinvestering 6 uur in totaal)  

  • Je neemt actief deel aan de drie online gebruikersbijeenkomsten (tijdsinvestering 1,5 uur in totaal): 

  • 25 september 2023: 16.00-16.30 uur: online startbijeenkomst (gezamenlijk criteria opstellen waaraan E-WISE moet voldoen) 

  • 15 januari 2024: 16.00-16.30 uur: online tussenevaluatie 

  • 13 mei 2024: 16.00-16.30 uur: online eindevaluatie (voldoet E-WISE aan de wensen qua niveau en gebruik, zou E-WISE geschikt kunnen zijn voor jouw team?)

  • Je directeur geeft akkoord voor je deelname. 

  • Je meldt je aan voor 13 juni. Deelname geschiedt op basis van volgorde van aanmelding. 

 

Aanmelden

Lijkt het je geweldig om mee te doen met dit experiment en voldoe je aan de voorwaarden? Stuur dan voor 13 juni een mail naar academie@awbr.nl (cc. je directeur) onder vermelding van je functie zodat we je aan kunnen melden voor het juiste pakket. 


Meer informatie? 

Kijk vooral eens bij het cursusaanbod van e-wise: Po/leraren - Cursusoverzicht | E-WISE of het iets voor jou is. Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan contact op met Mitzy van Loon van de AWBR academie via m.vanloon@awbr.nl of 06 - 41 76 50 09.