Netwerk Taalco├Ârdinatoren 23-24

Ben je een taalcoördinator, taalspecialist of heeft taal jouw bijzondere interesse? Dan is dit netwerk mogelijk interessant voor jou! 

 

Het Netwerk Taalcoördinatoren is een netwerk in ontwikkeling dat wordt vormgegeven door de deelnemers. In 2022-2023 is aandacht besteed aan bijvoorbeeld woordenschatonderwijs en effectief leesonderwijs. Per bijeenkomst wordt een thema uitgediept door een van de deelnemers en hier wordt recente literatuur bij gezocht. Ook is er ruimte om praktische kennis met elkaar te delen.

 

In 2023-2024 richt het netwerk zich op het werken met rijke teksten. Hoe werkt dat in de praktijk? Welke fasen zijn er, hoe pakken de verschillende leerkrachten dit aan en hoe kunnen we AWBR-breed een database aan gaan leggen met rijke teksten waar alle leerkrachten uit kunnen putten? Rita van Hoek, leerkracht op KC de Kinkerbuurt, gaat dit schooljaar in het kader van het Waaghalzentraject van STWT aan de slag met het opzetten van een database. Zij houdt het netwerk elke bijeenkomst op de hoogte en het netwerk denkt ook met haar mee.  

 

Bijeenkomst 1: Startbijeenkomst

- Doelen stellen

- Kaders stellen

- Inhoud bijeenkomsten bepalen

- Data plannen

 

Bijeenkomst 2: 

Webinar door Heavenly Oerlemans, 'Alle talen zijn welkom'

 

Bijeenkomst 3:  

Fase 1: pre-teaching 

 

Bijeenkomst 4:

Fase 2: tekst aanbieden 

 

Bijeenkomst 5:

Fase 3: verwerking

 

Het netwerk is al van start gegaan, maar mocht je gedurende het jaar willen aansluiten, stuur dan een mail naar academie@awbr.nl of stel je vraag via de knop 'open formulier' op deze pagina.