English fluency for teachers 23-24

AWBR biedt in '23/'24 de mogelijkheid om een cursus English fluency for teachers te volgen bij het British Language Training Centre. 

 

 

Procedure

Je meldt je via deze website aan voor de cursus. Hiermee maak je in eerste instantie alleen kenbaar dat je geïnteresseerd bent. Na de sluiting van de inschrijftermijn, op 24 september, wordt gekeken of er voldoende aanmeldingen zijn om groepen te formeren. Wij nemen hierover contact met je op.

 

Zijn er voldoende deelnemers om groepen te formeren, dan ontvang je een mail voor de intake. Dit is een nulmeting om te bepalen op welk niveau je zit qua grammatica, vocabulaire en schrijfvaardigheid. Deze intake neemt 1-1,5 uur in beslag en maak je online. Hierna volgt een telefonisch gesprek van 5-10 minuten in het Engels met het BLTC om je spreekvaardigheid te bepalen.

 

Nadat alle intakegesprekken zijn gevoerd, wordt er opnieuw gekeken naar het aantal groepen dat geformeerd kan worden. Het minimum aantal deelnemers per groep is 7, het maximum is 10-12. Dit gaat in overleg met het BLTC. Het kan dus zijn dat je wel deelneemt aan de intake, maar dat er te weinig deelnemers zijn om een groep te vormen. Hier gaan we dan over met je in overleg, om te kijken of er toch een passende oplossing te vinden is.

 

Vervolgens bepalen we de niveaugroepen, de groepsgroottes, de data en de kosten. Als indicatie voor de kosten: € 290 - 500 per persoon, afhankelijk van de groepsgrootte. 

 

English fluency for teachers 

Aims

To develop spoken English for better communication with a view to being more accurate and fluent at more advanced levels. 

 

Course content

- Develop speaking skills to become more native-like

- Discussion of literary texts set for homework

- Vocabulary and idiom building exercises

- Review and practice of language functions for appropriate tone

- Cohesion and coherence in speaking

- Discussion and role play 

- Development of functional expressions for more variety

- Improve pronunciation on a word and sentence level (individual sounds, word stress, sentence stress, connected-speech, intonation and tone)

 

Tijdsinvestering

Intake: 1,5 - 2 uur 

English fluency: 12 lessen van 2 uur + 20-30 uur huiswerk 

 

Let op! 

Ga voordat je je inschrijft met je directeur in gesprek of deze cursus voor jou past binnen het scholingsbudget qua kosten en tijd.