Bewegingstussendoortjes

Herken jij dit? Je bent een instructie aan het geven of de kinderen zijn bezig met een opdracht, maar je voelt dat de focus al weg is. Toch ervaar je de drang om de lesstof die je hebt voorbereid alsnog te behandelen. Als je eerlijk bent, weet je dat de kans klein is dat die nog goed binnenkomt.

 

Het is bekend dat kinderen een spanningsboog hebben van 30 tot 45 minuten, toch verwachten we in het onderwijs dat leerlingen 60 minuten of langer de focus kunnen vasthouden. In de praktijk levert dat regelmatig frustratie op bij zowel kinderen als docenten. Het inzetten van bewegingstussendoortjes – korte onderbrekingen van het cognitieve leren met een beweegmoment – biedt dan uitkomst!

 

In deze sessie word je meegenomen in de do's en don'ts van het inzetten van bewegen in de klas. Door zelf verschillende activiteiten te ervaren, ontwikkel je kwaliteitsbesef en krijg je handvatten aangereikt om zelf bewegingstussendoortjes te ontwerpen. Ook ontvang je diverse uitgewerkte bewegingstussendoortjes die al veelvuldig in de praktijk zijn getest en op veel scholen hebben gezorgd voor plezier én hernieuwde focus.