Over ons

Samen professionaliseren, dat is waar de AWBR academie voor staat. Elke dag het onderwijs in Amsterdam West aan 5.000 leerlingen een beetje beter maken. Dat doen we met elkaar, met ruim 500 medewerkers op 16 verschillende scholen. Samen met onze leerkrachten, ondersteunend personeel en schoolleiders vormen we een lerende organisatie.  

 
Om leerlingen te kunnen raken, te inspireren en optimaal te begeleiden is het belangrijk dat leerkrachten werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De AWBR Academie wil, als huisacademie van AWBR, het formeel en informeel leren van studenten, starters en ervaren leerkrachten faciliteren, waardoor leerkrachten zich kunnen blijven ontwikkelen en er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de aanwezige kennis binnen AWBR. Bovenschoolse workshops, netwerken, trainingen en bijeenkomsten komen samen bij de AWBR academie. Evenals coaching en de begeleiding van studenten en zij-instromers. Hierdoor worden gunstige voorwaarden geschept voor eigentijds en kwalitatief hoogwaardig onderwijs.  

 

We werken vanuit drie kernelementen die met elkaar verbonden zijn: samen professionaliseren, begeleiden en ontwikkelen. 

 

Samen professionaliseren  

De AWBR academie stimuleert kennisdeling binnen AWBR. Met elkaar beschikken we over een schat aan kennis, ervaring en inzichten over onderwijs. Veel activiteiten van de AWBR academie worden door onze eigen collega’s verzorgd, zodat de kennisoverdracht altijd diep geworteld is in de dagelijkse praktijk van het onderwijs en aansluit bij lesgeven in de grote stad. Waar kennis of tijd ontbreekt om kennis vanuit de eigen gelederen over te brengen, worden externe partijen ingeschakeld.  

 

Begeleiden  

Begeleiden bestaat bij de AWBR academie uit de begeleiding van studenten en zij-instromers. En uit begeleiding van beginnende en ervaren leerkrachten door de AWBR onderwijsconsulenten. Zo zijn er 8 opleiders die samen jaarlijks zo'n 70 HvA en UPvA studenten begeleiden in hun opleiding tot leerkracht. Daarnaast zijn er binnen AWBR zo'n 18 zij-instromers werkzaam die worden begeleid en beoordeeld door een team van professionals.  Kom je voor het eerst bij AWBR werken, dan ontvang je een welkomsttraject om kennis te maken met wat de onderwijsconsulenten je te bieden hebben wanneer je bij AWBR werkt. Of je nu starter bent of al meer dan 20 jaar ervaring hebt, er is een uitgebreid aanbod aan begeleidingsvormen waar je uit kunt kiezen. Wat jij wilt! De specialisten Hoogbegaafdheid tot slot, begeleiden leerkrachten bij het plannen en organiseren van verrijkend onderwijs.   

 

Ontwikkelen  

Ontwikkelen gaat over jezelf, de scholen en ons onderwijs verder brengen. Daarnaast staat het voor het ontwerpen van onderwijs. Onze leerkrachten, schoolleiders en ondersteunend personeel zijn nooit klaar met hun vak en verbeteren continu hun kennis en vaardigheden, omdat hun leerlingen het recht hebben op het beste onderwijs. Of het nu om Doelabs of Denklabs gaat, schakelklassen, nieuwe onderwijsconcepten of je persoonlijke ontwikkeling gaat: In de visie van AWBR zijn onze professionals altijd in ontwikkeling. De AWBR academie faciliteert deze ontwikkeling van medewerkers met scholings- en begeleidingsaanbod.  

  

Wij zijn verbonden met de scholen van AWBR en zijn er voor onze medewerkers en studenten. De activiteiten van AWBR zijn gebaseerd op gemeenschappelijke thema’s en gericht op continue ontwikkeling.