De specialist(en) HB van AWBR kunnen op verschillende manieren schoolteams ondersteunen in de begeleiding van begaafde leerlingen.
De onderzoekscoördinator heeft als taak de onderzoekende cultuur binnen de scholen van AWBR te versterken. Benieuwd wat zij voor jullie kan betekenen? Lees dan verder!
AWBR heeft lezen als speerpunt de komende jaren en daarmee een aantal acties opgestart. Marike Andriessen werkt 1 dag per week voor AWBR als lees expert en kan scholen op verschillende manieren ondersteunen.
Hanneke Poot-van der Windt is kinderfysiotherapeut, psychomotorische remedial teacher en docent binnen Kindercentra en scholen, voor iedereen die met kinderen werkt, over de ontwikkeling van kinderen.
In deze workshop doe je kennis op over de ontwikkeling van kinderen en waarom bewegen in de klas zo belangrijk is.
In deze sessie word je meegenomen in de do's en don'ts van het inzetten van bewegen in de klas. Door zelf verschillende activiteiten te ervaren, ontwikkel je kwaliteitsbesef en krijg je handvatten aangereikt om zelf bewegingstussendoortjes te ontwerpen.
Heb je je BHV Basis al behaald en ben je toe aan een herhalingscursus? Dan kan je ook om het jaar een online herhalingscursus volgen!
Praktijkmiddag met voorafgaand een e-learning module om de BHV licentie te behalen. Tijdens de cursus gaat u aan de slag met levensreddende handelingen, brandbestrijding, reanimatie en toepassing van de AED (defibrillator).
Er worden dit schooljaar meerdere praktijkmiddagen georganiseerd. Wanneer u zich voor deze training inschrijft, hebt u eerder al de BHV Basis cursus afgerond. Tijdens de cursus gaat u aan de slag met levensreddende handelingen, brandbestrijding, reanimatie en toepassing van de AED (defibrillator).
Volg de Bouw! Vaardigheidstraining en zorg voor een optimale inzet van het preventieve programma Bouw! binnen jouw school.
Meer kennis en ideeën opdoen over vrij spel, geleid spel en risicovol spelen en bewegen bij kleuters.
In het onderwijs draait het om de leerkracht. Didactische kennis, pedagogische kennis, gedifferentieerd werken, functioneren binnen een team, leiding kunnen geven… En dat allemaal met plezier! Hoe geef je daar vorm aan binnen je eigen mogelijkheden?
Bij het beantwoorden van deze vraag kunnen wij, de onderwijsconsulenten, jouw gesprekspartner zijn.
Hanneke Poot- van der Windt is kinderfysiotherapeut, psychomotorische remedial teacher en docent binnen Kindercentra en scholen, voor iedereen die met kinderen werkt, over de ontwikkeling van kinderen.
In deze workshop leer je hoe je voorwaarden schept, zodat kinderen kunnen communiceren.
Stel je voor dat je iets moet doen dat je al lang kunt. En dan moet je het ook nog twee weken lang elke dag oefenen. Saai, toch? Dat is precies wat wij van begaafde leerlingen in het onderwijs verwachten. Geen wonder als deze kinderen zich gaan vervelen en soms zelfs vervelend gedrag gaan vertonen. Maar hoe voorkom je dat nu zonder dat er hiaten ontstaan? Door te compacten en verrijken (C&V)!
Het delen van kennis over de taak van Interne Vertrouwenspersonen van AWBR en hun rol en mogelijkheid om in school bij te dragen aan een sociaal veilige leeromgeving.
De e-learning Dialoog onder Druk biedt leraren po (bovenbouw), vo en mbo concrete ondersteuning bij het voeren van lastige gesprekken. In de e-learning krijg je het gereedschap aangereikt om spanningen in de klas op een professionele manier om te zetten in waardevolle lessen: de leraar als regisseur van de dialoog in de klas.
E-learning Vertrouwenspersoon
Ben je (toekomstig) vertrouwenspersoon in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, gespecialiseerd onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs? Speciaal voor jou bieden wij deze gratis e-learning Vertrouwenspersoon. Deze e-learning is gebaseerd op dezelfde kennis en informatie uit de twee- en vierdaagse trainingen die wij jarenlang op locatie gegeven hebben.
AWBR biedt 15 medewerkers (leraren, ib'ers, OOP-ers en directieleden) de mogelijkheid om een jaar lang gratis gebruik te maken van E-WISE, een online trainingsplatform met een breed scala aan cursussen voor het primair onderwijs. Er is ruim aanbod op het gebied van leerlingen, didactiek, vakkennis, persoonlijke ontwikkeling, ICT en overige vaardigheden.
Dé workshop voor startende leerkrachten voor een succesvolle en effectieve start van het nieuwe schooljaar.
Cursus EHBO aan baby's en kinderen [online + klassikaal]
Bij Fair play op het plein, 'van chaos naar teamwork’ ga je interventies ervaren en verkennen om gedoe bij het buitenspelen (in de pauze) te verminderen. Met name de problematiek rondom voetbal wordt in deze workshop centraal gesteld.
De training bestaat uit 3 bijeenkomsten. De deelnemers verkrijgen de noodzakelijke achtergrondinformatie over flitsbezoeken en gaan vooral direct oefenen in de praktijk middels het uitvoeren van verschillende klassenobservaties in tweetallen, met een gerichte opdracht.
In deze workshop krijg je inzicht over je stemgebruik, doe je ervaring op en krijg je tips en oefeningen die je helpen goed met je stem om te gaan tijdens het lesgeven.
Herstel & Balans; wekelijkse ontspanningssessies met yoga, meditatie & ademhaling. Rust in je hoofd, ruimte in je lijf, in 60 minuten per week.
HB kinderen vragen om een passend onderwijsaanbod, gericht op de behoefte van het kind. Bij hoogbegaafdheid denken we al gauw aan een hoog IQ, maar dat is slechts een onderdeel van hoogbegaafdheid. Samen met motivatie en creativiteit maakt dat deel uit van wat wij het ‘denkluik’ noemen. Er is nog een kant van hoogbegaafdheid: het ‘Zijnsluik’. Als je de kenmerken herkent die bij het Zijnsluik horen, kun je ook je onderpresterende leerlingen signaleren.
Intervisie is een vorm van wederzijdse begeleiding waarbij gelijkwaardige collega’s elkaar helpen hun taak beter uit te oefenen. Intervisie is professioneel bevragen, analyseren en adviseren. Leren van en met elkaar in een veilige omgeving, onder begeleiding van een onderwijsconsulent.
Intervisie is een vorm van wederzijdse begeleiding waarbij gelijkwaardige collega’s, in dit geval directieleden, elkaar helpen hun taak beter uit te oefenen. Intervisie is professioneel bevragen, analyseren en adviseren. Leren van en met elkaar in een veilige omgeving, onder begeleiding van een professionele begeleider; Marije Postuma (HERA academie)
Maak gebruik van elkaars denkkracht, expertise, ervaring en inzichten. Intervisie is een vorm van wederzijdse begeleiding waarbij gelijkwaardige collega’s elkaar helpen hun taak, in dit geval het begeleiden van een student, beter uit te oefenen. Intervisie is professioneel bevragen, analyseren en adviseren. Leren van en met elkaar in een veilige omgeving, onder begeleiding van een onderwijsconsulent.
Begeleid jij het eerste semester (16 september - 13 januari) een HvA of UpvA student en heb jij de mentorentraining al gevolgd? Dan nodig ik je uit om deel te nemen aan twee intervisiebijeenkomsten.
Intervisie is een vorm van wederzijdse begeleiding waarbij gelijkwaardige collega’s elkaar helpen hun taak beter uit te oefenen, in dit geval je taak als begeleider van een student. Intervisie is professioneel bevragen, analyseren en adviseren. Leren van en met elkaar in een veilige omgeving, onder begeleiding van een onderwijsconsulent en opleider.
Leer hoe je kindermishandeling kunt signaleren en aanpakken. Leer o.a. welke vormen van huiselijk geweld er zijn en wat de gevolgen kunnen zijn.
Graag nodigen we jullie uit voor het volgende stedelijk HB-netwerk van LAB 020 op OBS Multatuli. In meerdere bijeenkomsten zullen we kennis en ervaringen uitwisselen.
Activiteit onder begeleiding van Suzan van der Zijde (Academisch schoolopleider AWBR) of Wia Rijpkema (Docent Nederlands HvA Pabo), waarbij deelnemers met elkaar in gesprek gaan over het jeugdboek dat centraal staat in de betreffende bijeenkomst.Een deel van de bijeenkomsten wordt opgebouwd aan de hand van de Vertel eens-aanpak van Aidan Chambers. Ook zullen ideeën voor boekpromotie worden gedeeld en uitgewisseld.
Doel1. Goed geïnformeerd kunnen starten met Lio-schap 1&2.2. Van elkaar en met elkaar leren.
Doe met een kernteam mee aan de Masterclass Effectief Leesonderwijs, waarmee scholen worden ondersteund in het opstellen of aanscherpen van hun leesbeleid en het verbeteren van hun leesonderwijs. Alle scholen kunnen deelnemen, en het programma behandelt de belangrijkste pijlers van effectief leesonderwijs: thematisch werken, woordenschat, begrijpend lezen, literatuuronderwijs en technisch lezen.
Drie online workshops over mediawijsheid voor leraren.
Leerkrachten met meiden in de klas weten er vaak alles van: meiden kunnen het elkaar niet altijd makkelijk maken en ruzies tussen meiden zijn niet altijd even goed zichtbaar en oplosbaar. Deze workshop geeft inzicht in het ontstaan van specifiek jongens- meidengedrag en biedt handvatten om beiden zo goed mogelijk te begeleiden op zowel sociaal-emotioneel gebied als op cognitief gebied.
In vier bijeenkomsten krijg je informatie over de wijze waarop AWBR, HvA en UPvA studenten begeleiden. Daarbij ontwikkel je technieken en vaardigheden om studenten beter te kunnen begeleiden en beoordelen. Alleen aanmelden als je dezelfde periode een student begeleidt!
Met Sprongen Vooruit is een vakdidactisch reken-wiskundeprogramma waarin leerkrachten van groep 1 t/m 8 een cursus kunnen volgen. Kenmerkend voor Met Sprongen Vooruit is het verzorgen van interactieve, productieve rekenwiskundelessen. Met kortingscode voor AWBR medewerkers!
Zie deze cursus als het ‘theoretisch rijbewijs’ voor elk lid van een medezeggenschapsraad.
Ben je op zoek bent naar een toegankelijke en vriendelijke methode om met kinderen gesprekjes te voeren over hun gedrag, talenten, gedachten, gevoelens en emoties? Met hulp van de dierenvriendjes kun je bijdragen aan de ontwikkeling van het kind in de brede zin: zowel persoonsvorming, cognitief als sociaal emotioneel.
De ontwikkeling van jonge kinderen van 2 - 7 jaar... Ben je op zoek naar antwoorden op vragen waar je al geruime tijd mee loopt? Beschik jij over kennis en ervaring die je graag met anderen binnen de school en/of de organisatie (AWBR, AKROS, Impuls, Humankind) wilt delen? En ben je op zoek naar een inspirerende groep mensen met een gedeelde interesse om van en met elkaar te leren? Dan is deelname aan dit netwerk echt iets voor jou!
Binnen dit netwerk van administratief medewerkers delen wij ervaringen, stellen wij vragen aan elkaar en bespreken we thema’s die binnen ons vakgebied leven.
Netwerk voor medewerkers die hun ervaringen met het gebruik van AI met elkaar willen uitwisselen.
Van en met elkaar leren en elkaar inspireren over het vak bewegingsonderwijs, waardoor je in ontwikkeling blijft.
Met leerkrachten van groep 3, delen we ervaringen, inspireren we elkaar, wisselen we tips uit en leggen we elkaar vragen voor. Iedereen is welkom; we leren van en met elkaar.
Binnen dit netwerk met leerkrachten van groep 7 en 8 van AWBR delen wij ervaringen, inspireren wij elkaar, wisselen wij tips uit, leggen elkaar vragen voor e.d.
NLP voor Leerkrachten Online
NLP biedt je manieren om rust en orde te brengen in de klas, de gemoedsrust om elke onderwijssituatie onder controle te hebben en een goed contact met je leerlingen te hebben.
OBA School biedt programma’s in de OBA-vestigingen én op school op het gebied van leesbevordering en leesmotivatie, digitale vaardigheden. Voor de leerlingen, professionals en ouders.
Online pensioencursusmet Jan de Hoop
Bereid jezelf voor op je pensioentijd: waar en wanneer je wilt. Met de online pensioencursus van Leef Je Pensioen.
In 5 thema's neemt oud-presentator Jan de Hoop je mee in de veranderingen rondom je pensioentijd.
Hoe reageer je op een ouder die een andere mening heeft, een stevig standpunt inneemt of anders naar een situatie kijkt? Gesubsidieerde teamtraining vanuit project 'Schoolveiligheid' gemeente Amsterdam.
Een hardwerkende leerling die altijd het beste uit zichzelf wil halen en moeite heeft zich te ontspannen. Of een leerling die een spreekbeurt wel heel vaak thuis oefent? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een perfectionistische leerling. De afgelopen decennia is de druk onder leerlingen om perfect te zijn enorm toegenomen. Hoe help je een leerling met perfectionisme?
Vanuit mijn vak als kinderfysiotherapeute richt ik mij in deze workshop op de ontwikkeling van kinderen.
Je doet kennis op over prikkelverwerking en de zintuiglijke ontwikkeling.
Wetenschappelijke kennis over de sensomotorische ontwikkeling, neurologie, hersenonderzoek, pedagogiek, psychologie.
In deze workshop leer je over de ontwikkeling van de hersenen van kinderen en hoe deze te helpen te rijpen om verder het onderwijs in te kunnen gaan.
Iedere nieuw aangestelde leerkracht binnen het openbaar primair onderwijs AWBR, met meer dan 3 jaar werkervaring, krijgt ter ondersteuning van zijn of haar werk het welkomsttraject, "de standaardbegeleiding", aangeboden. Je kunt het zelf aanvragen via deze website of afwachten tot het je via de directie wordt aangeboden.
Voor startende leerkrachten: ontmoet elkaar en denk mee!Ben jij net gestart in het onderwijs en heb je minder dan drie jaar werkervaring? Dan is deze bijeenkomst speciaal voor jou!
Iedere nieuw aangestelde leerkracht binnen het openbaar primair onderwijs AWBR, met minder dan 3 jaar werkervaring, krijgt ter ondersteuning van zijn of haar werk het welkomsttraject, "de startersbegeleiding", aangeboden.
Je kunt het zelf aanvragen via deze website of afwachten tot het je via de directie wordt aangeboden.
Taakspel kun je inzetten in je groep om taakgerichtheid, een positieve sfeer en een vermindering van regelovertredend gedrag in de klas te bewerkstelligen.
Geschikt voor iedereen die op zoek is naar manieren om een positieve controle op gedrag te bewerkstelligen.
Heb je een tijd geleden de Taakspel cursus gevolgd en afgerond en wil je het weer oppakken? Maak dan gebruik van de Taakspel Opfrisbijeenkomst.
Vreedzame School verdiepingssessie voor stuurgroepleden.
Na de 2 bijeenkomsten ben je op de hoogte van de doelen en werkwijze van het programma van de Vreedzame School, heb je je eigen vaardigheden en inzichten in het ontwikkelen van democratisch burgerschap en het oplossen van conflicten door middel van mediatie vergroot. Je kunt werken met de inhoud van de lessen in je groep/school.
Het DHH (Digitaal Handelingsprotocol Hoogbegaafdheid) is een signalerings- en diagnostiseringsinstrument dat je kunt gebruiken om meer handelingsadviezen te krijgen voor je (hoog) begaafde leerlingen. Dit instrument wordt tevens gebruikt voor de aanmelding van leerlingen voor het Denklab.