Laatste nieuws

Volg hier de nieuwsberichten van de AWBR academie.

Leerstijlen: feit of fabel?

01 juni 2023
Uit onderzoek is gebleken…


Leerstijlen: feit of fabel? Onthoudt de ene leerling de geschiedenisles beter via een podcast, de andere via geschreven tekst of een museumbezoek? En ontwikkel je daarvoor beter aparte lessen? 


Lees verder

Huppelend rekenen

24 mei 2023
Uit onderzoek is gebleken…


De combinatie van bewegen en leren klinkt ongelooflijk aantrekkelijk. Maar leidt het ook tot betere leerprestaties bij leerlingen?


Lees verder

De schrijver bevragen

11 mei 2023
Uit onderzoek is gebleken…

 

Ik kwam er onlangs achter dat Didactief online al een tijdje een Klassieker van de maand rubriek heeft waarin elke maand een klassiek onderwijsonderzoek centraal staat. Didactief gidst je, m.b.v. goed leesbare artikelen, door kernartikelen uit de afgelopen vijftig jaar. 


Lees verder

De Kennisrotonde

20 april 2023
Uit onderzoek is gebleken…


In deze nieuwsbrief aandacht voor De Kennisrotonde (NRO). De Kennisrotonde beantwoordt onderwijsvragen op basis van kennis uit onderzoek. De antwoorden helpen jou om wetenschappelijk onderbouwde keuzes te maken in de praktijk. Je kunt ook zelf een onderwijsvraag indienen op de website van De Kennisrotonde.


Lees verder

Aanbod ONA staat online

13 april 2023
Uit onderzoek is gebleken…


Sinds gister, woensdag 12 april, staat het aanbod ⁦Onderwijskennis Netwerk Amsterdam (ONA) online.


Lees verder

Wetenschapscollege 'psychologie en leren'

12 april 2023
Uit onderzoek is gebleken…


De AOB organiseert wetenschapscolleges voor onderwijspersoneel in PO en VO. Het wetenschapscollege van 19 april (19.30u - 21u) wordt gegeven door Pedro De Bruyckere en gaat over ‘psychologie en leren’. 


Lees verder

Gedrag in de school

06 april 2023
Uit onderzoek is gebleken…


Gedrag van leerlingen is bepalend voor hoeveel ze leren. Bovendien bepaalt een fijne omgang met leerlingen in hoge mate jouw werkplezier als leraar. Gelukkig kun je invloed uitoefenen op hun gedrag. Het boek Gedrag in de school, Praktische inzichten uit onderzoek helpt je daarbij. 


Lees verder

Cognitive Load Theory

30 maart 2023
Uit onderzoek is gebleken…

 

In deze aflevering van dit nieuwsitem weer eens aandacht voor een wat ouder artikel omdat ik verwacht dat deze theorie niet bij iedereen bekend is: De Cognitive Load Theory.


Lees verder

Wat zegt wetenschappelijk onderzoek over goed speelgoed?

23 maart 2023
Uit onderzoek is gebleken…

 

Wat zegt wetenschappelijk onderzoek over goed speelgoed? 3- tot 5-jarige kleuters krijgen nieuw speelgoed in de klas. Een camera filmt hoe de kleuters ermee spelen. Vervolgens analyseren onderzoekers de duur en de kwaliteit van het spel. Daartoe observeren ze het probleemoplossend gedrag, de creativiteit, de sociale interacties en het taalgebruik. 


Lees verder

5 april, Het Amsterdamse Lerarencafé: Welzijn van de leerling

20 maart 2023
De cirkel van invloed bevat dingen waar je echt een verschil kunt maken. Waar je door middel van jouw acties verandering teweeg kunt brengen. Hoe groter jouw cirkel van invloed, des te meer jij je leven kunt sturen zoals je wilt. Hoeveel invloed hebben docenten op de school, de klas of de individuele leerling? En welke invloed heeft dit op de maatschappij? Hoe kunnen docenten kwetsbaarheden die leerlingen oplopen, omzetten in kracht? Hoe maken ze kinderen bewust van waar zij wel invloed op hebben en waarop niet? Hoe kunnen ze kwetsbaar zijn, zonder kwetsbaar te worden?

 

Een avond over het thema welzijn van de leerling en jezelf als docent.

 

5 april, 19.00 uur, Pakhuis de Zwijger. 

Meer informatie en aamelden: Het Amsterdamse Lerarencafé : Welzijn van de leerling - Pakhuis de Zwijger

 


Lees verder

Is je methode effectief?

12 maart 2023
Uit onderzoek is gebleken…

 

Is je methode effectief of moet je op zoek naar iets nieuws? 
Het Expertisecentrum voor Effectief leren (ExCeL Thomas More Hogeschool) ontwikkelde een instrument dat voortbouwt op Wijze lessen (https://www.ou.nl/web/wijze-lessen). Het resultaat is een kwaliteitskader met bijhorende handleiding en kwaliteitskaarten voor wie leermiddelen ontwikkelt of een methode kiest. 


Lees verder

Drie keer is scheeprecht als het om leren gaat

22 februari 2023
Uit onderzoek is gebleken…


Regelmatig hoor ik iemand zeggen dat “iedere leerling anders leert” of iets wat daar op neerkomt. Uit onderzoek van o.a. Graham Nuthall blijkt echter dat dit niet klopt. Iedereen leert min of meer op dezelfde manier.


Lees verder

Herwaardering van de pen

16 februari 2023
Uit onderzoek is gebleken…

 

Vandaag aandacht voor onderzoek over handschriftonderwijs (twee artikelen en een filmpje). 
Herwaardering van de pen. Effectief handschriftonderwijs.Wetenschappelijk onderzoek toont het belang van handschrift voor lezen, spellen en onthouden. Handschriftonderwijs is echter op veel scholen een ondergeschoven kindje. Daarom is het tijd voor een herwaardering. Wat kun jij doen om je handschriftlessen eenvoudig te verbeteren?


Lees verder

11 maart 2023: ResearchED Nederland congres

06 februari 2023
Uit onderzoek is gebleken…

 

Zaterdag 11 maart is het weer tijd voor - wat mij betreft - hét professionaliseringsevenement voor leraren: het jaarlijkse ResearchEd evenement. 

 

Dit evenement heeft een programma dat tjokvol zit met workshops over uiteenlopende onderwerpen en heeft als doel de kloof tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk te dichten. Ik ben, sinds ik drie jaar geleden van het bestaan ervan hoorde, groot fan.


Lees verder

Teacher Tapp

26 januari 2023
Uit onderzoek is gebleken…


Dit keer geen verwijzing naar een interessant onderzoek maar een manier om zelf deel uit te maken van onderzoek onder leraren.


Lees verder

26 januari: Onderwijswetenschap on Tour

17 januari 2023
Uit onderzoek is gebleken…

Elk jaar worden er talloze waardevolle wetenschappelijke onderzoeken gedaan over onderwijs. Maar hoe komen de resultaten terecht in de praktijk? Onderwijswetenschap on Tour is niet alleen een geweldige manier om op de hoogte te blijven van het laatste onderzoek, maar ook een kans om contacten te leggen met gelijkgestemde professionals uit de onderwijswereld. Er is tijdens de avond ruimte om vragen te stellen aan de onderzoekers, en te netwerken met collega-onderwijzers.


Lees verder

Bewegend spelen en leren met jonge kinderen

12 januari 2023
Uit onderzoek is gebleken…


Bewegend spelen en leren met jonge kinderen

In de (brein)ontwikkeling van jonge kinderen zien we dat de verschillende ontwikkelingsgebieden nauw met elkaar verweven zijn en zich in samenhang met elkaar ontwikkelen. De motorische, sociaal-emotionele en taal-/denkontwikkeling worden daarbij primair aangestuurd door beweging. Wat is het belang van bewegen voor ontwikkeling en leren en hoe zet je bewegen in als middel bij het leerproces van jonge kinderen? Tijdens dit DaltonCafé komt zowel theorie als praktijk aan de orde en ga je zelf ook ervaren hoe zinvol bewegend spelen en leren is!


Lees verder

Buzz groups

15 december 2022
Uit onderzoek is gebleken…


Buzz groups zijn een krachtige manier om leerlingen in een klas te activeren. Dat betekent: om hen actief met de leerstof in de weer te laten zijn. “Active processing” werd door Sinatra et al. (2015)  ooit “the holy grail of learning” genoemd. In deze korte blog wordt uitgelegd hoe de auteur deze Buzz groups inzet en wat het effect ervan is. 


Lees verder

Podcastserie: 'Minder uren, betere lessen?'

08 december 2022
Uit onderzoek is gebleken…

 

Door deze blog ’Trage tijd’ in de JSW werd ik gewezen op de podcastserie: ‘Minder uren, betere lessen?
Wat mij betreft de moeite van het luisteren waard:Stel, je geeft een halve dag per week minder les en je gebruikt die tijd om samen met collega’s lessen voor te bereiden. Als je dit leest, wat gaat er dan door je hoofd?Zijn dat vooral vragen: hoe dan? Hoe krijg ik dan mijn programma af? Wie vangt in die tijd mijn leerlingen op? Leren mijn leerlingen dan wel voldoende? Hoe gaan we dat regelen? Of heb je misschien ook wel een gevoel van opluchting: Oh, fijn, die tijd zou ik goed kunnen gebruiken! 


Lees verder

Vergeten als schakel in het leerproces

01 december 2022
Uit onderzoek is gebleken…

 

De afgelopen decennia heeft het concept ‘vergeten’ steeds meer (wetenschappelijke) aandacht gekregen. Dit heeft bijgedragen aan het feit dat wij zijn gaan herzien hoe leren werkt. 

Lang zagen wij vergeten als een kwaal, maar het is steeds duidelijker geworden dat vergeten juist een belangrijke schakel is in het leerproces. 


Lees verder

Actief leren met taalrondes

30 november 2022
AWBR leerkracht Elsa Osae Danso werkt op de Multatulischool en heeft meegewerkt aan een mooie publicatie over werken met taalrondes bij Nieuwkomers.  Naast een praktische handleiding zijn er ook filmpjes (van Elsa en haar groep) waarin je de stappen van een taalronde kunt terugzien: https://www.lowan.nl/po/taalrondes/stappen-van-de-taalrondes/Heel interessant, niet alleen voor nieuwkomersleerkrachten, maar ook voor andere onderwijsprofessionals! https://didactiefonline.nl/artikel/actief-leren-met-taalrondes
Lees verder

Video: Het Onderwijsresultatenmodel uitgelegd

30 november 2022
Op de website poraad.nl staat veel interessante informatie. Zo ook deze minicursus over het Onderwijsresultatenmodel. In 8 korte video's van in totaal 30 minuten neemt inspecteur Rosaline Hoogstraate je mee in het Onderwijsresultatenmodel. De Inspectie van het Onderwijs gebruikt dit model om de onderwijsresultaten te volgen en beoordelen. Maar als bestuur of school kan je veel meer met het model. Na deze minicursus weet je hoe het Onderwijsresultatenmodel in elkaar zit en wat je ermee kunt doen.

 


Lees verder

3 nano colleges

24 november 2022

Uit onderzoek is gebleken...

 

In deze aflevering aandacht voor drie korte video’s of eigenlijk moet ik zeggen: drie nano colleges over: breinspelletjes, multitasken en de effecten van de schoolsluitingen.https://pedrodebruyckere.blog/2022/11/22/casper-hulshof-bespreekt-in-drie-korte-videos-brein-spelletjes-multitasken-en-de-effecten-van-de-schoolsluitingen/ Veel kijkplezier!Als je vragen of opmerkingen hebt, of zelf een interessante tip hebt m.b.t. onderwijsonderzoek dan kun je me bereiken op s.vanderzijde@awbr.nlHartelijke groet,  Suzan van der ZijdeAcademisch schoolopleider AWBR

 


Lees verder

Verwachtingen

16 november 2022
Uit onderzoek is gebleken…


… dat het belangrijk is om als leraar veel aandacht te besteden aan de verwachtingen die je van leerlingen hebt, vooral omdat het voor kwetsbare leerlingen veel uitmaakt wat je van hen verwacht (Van Vijfeijken, 2021).


Lees verder

Storytelling

10 november 2022
Uit onderzoek is gebleken…


Wie kent er nou niet een leraar of is zelf zo’n leraar die prachtige verhalen gebruikt in lessen? Verhalen die weten te boeien, waarbij de spanning te snijden is en iedereen niet wil dat het stopt. Niet alleen zijn goede verhalen geweldig om naar te luisteren, maar blijken verhalen en hun structuur het leren van kennis te optimaliseren!De krachtige structuren van verhalen maken dat kinderen ze makkelijk(er) begrijpen en kunnen volgen (Willingham, 2004). 


Lees verder

Vaar niet op eerste indrukken

04 november 2022
Uit onderzoek is gebleken…


… dat mensen zich onbewust laten leiden door eerste indrukken. Evolutionair gezien superhandig, want oog in oog met gevaar heb je geen tijd voor uitgebreide analyses. Maar in het dagelijkse leven kan die neiging ons behoorlijk dwarszitten: het voorkomt dat we mensen eerlijke kansen geven.


Lees verder

Webinar begrijpend lezen

26 oktober 2022
Uit onderzoek is gebleken…


Het begrijpend leesniveau van Nederlandse leerlingen daalt hard. Wat kunnen we doen om het tij te keren? In dit webinar geven hoogleraar Eliane Segers (UT) en leerkracht en leesexpert Heleen Bührs (Alan Turingschool) je inzichten uit wetenschap en praktijk. Vol concrete tips waarmee je direct aan de slag kunt op je eigen school! https://didactiefonline.nl/video/webinar-diep-lezen


Lees verder

Een onvergetelijk verhaal

13 oktober 2022
Uit onderzoek is gebleken…


Hoe zorg jij ervoor dat jouw verhalen blijven hangen en herken jij misschien enkele valkuilen die in deze video besproken worden? In deze video van de Universiteit van Nederland wordt a.d.h.v. relevant onderzoek uitgelegd welke ingrediënten een onvergetelijk verhaal bevat. Met deze informatie zorg jij ervoor dat de informatie die jij vertelt beter blijft hangen. https://www.youtube.com/watch?v=ODQdvWN67c8

 

Veel kijk- en luisterplezier!


Lees verder

Podcast Klassewerkplek met Rutger Slok

06 oktober 2022
Uit onderzoek is gebleken…


In deze aflevering aandacht voor een podcast met een een AWBR-schoolleider!
Is er een verband tussen het werkgeluk van leerkrachten en de onderwijskwaliteit van een school? En hoe werkt dat in de brandhaard van het lerarentekort, in hartje Amsterdam? Eva Naaijkens en Martin Bootsma van de Alan Turingschool vertellen over hoe zij werken aan het vakmanschap van de leerkracht én daarmee al drie jaar op rij het hoogste werkgeluk van Nederland organiseren. Rutger Slok is schoolleider van de Leonardo da Vincischool, en ook daar al twee jaar een groot werkgeluk. https://app.springcast.fm/16773/werkgeluk-en-onderwijskwaliteit
Lees verder

Meer van Eric van 't Zelfde

06 oktober 2022
Hebben jullie ook allemaal zo genoten van het inspirerende verhaal van Eric van 't Zelfde tijdens het Nationaal Onderwijs Congres? Meerdere collega's gaven aan af en toe tot tranen geroerd te zijn. 

 

Wil je de documentaire en de serie over het Hugo de Groot college (opnieuw) zien? Hierbij twee links: 

De Tegenlicht documentaire 'Superschool': Superschool - tegenlicht - VPRO

De 5 seizoenen 'Dreamschool': DREAM SCHOOL gemist? Start met kijken op NPO Start

Het boek 'Superschool' is via de boekhandel te koop. 
Lees verder

A never ending story

03 oktober 2022
Uit onderzoek is gebleken…


Deze week is de Week Tegen Pesten, dus toen ik een nieuw blog van Anton Horeweg over dit onderwerp voorbij zag komen op social media leek me dat een goede tip voor deze week. Anton Horeweg is leerkracht groep 8 en o.a. auteur van www.gedragsproblemenindeklas.nl. Hij schrijft in zijn (korte) blog Een never ending story die moet en kan eindigen: "Er is veel onderzoek naar pesten gedaan waaruit blijkt dat pesten niet vanzelf stopt."
https://pestpectief.nl/2022/09/27/a-never-ending-story/
Lees verder

Onderzoeken over lezen

16 september 2022
Uit onderzoek is gebleken…


Aan welke aspecten moet je denken bij leesbeleid voor het primair onderwijs? Stichting lezen heeft uit nationaal en internationaal onderzoek acht feiten over lezen in de basisschoolleeftijd verzameld in een overzichtelijke infographic. https://www.lezen.nl/publicatie/lezen-in-beeld-infographic-over-lezen-in-het-primair-onderwijs/
Lees verder

Wat je al weet, bepaalt wat en hoe snel je leert

12 september 2022
Uit onderzoek is gebleken…


… wat je al weet, bepaalt wat en hoe snel je leert (bouwsteen 1 - activeer voorkennis).
Ook dit schooljaar zal ik jullie proberen te inspireren met  interessante en relevante blogs/artikelen/podcasts rondom onderwijsonderzoek. Zo kom je meer te weten over wat zou kunnen werken in jouw onderwijspraktijk en word je geïnspireerd om na te denken over hoe je dat kunt gebruiken om je onderwijspraktijk vorm te geven.
Lees verder

Boek: Het meisje dat doet wat ze niet durft

06 september 2022
Nieuw boek voor Mindset-lessen op SharePoint! Een motiverend verhaal over doorzettingsvermogen en angst overwinnen.

 

Dit meisje durft ALLES (ja, echt alles!), behalve …
Lees verder

Podcast over kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong

06 september 2022
Heb je even niets te doen?  Zit je in de tram of bus op weg naar school? Luister dan eens naar deze podcast over het signaleren van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong met behulp van het Zijnsluik. Arianne Dobber en Ilse Wassenaar praten je bij over de 5 kenmerken van het Zijnsluik! 

 

​​​​​​​https://open.spotify.com/show/6rCMbZyXN159HcUILpHaua

De Denklab juffen
Lees verder

Ken je leerling

07 juli 2022
Uit onderzoek is gebleken…


Ken je leerling is een nieuwe uitgave in de Didactief-reeks, die bedoeld is om wetenschappelijke kennis dichterbij de lespraktijk te brengen. Dit boek (gratis download) is, na Op de schouders van reuzen, Werk maken van gelijke kansen, Leer ze lezen en Leer ze rekenen, de vijfde publicatie in deze reeks.
Lees verder

Ons brein is niet gemaakt om te leren

30 juni 2022
Uit onderzoek is gebleken…


… dat ons brein niet gemaakt is om te leren. Denken kost ons namelijk heel veel energie. Onze hersenen zijn meer gemaakt om iets op de automatische piloot te doen, ofwel terug te halen wat je al weet. Deze uitspraak doet Rene Kneyber in de podcast: Why don’t students like school?
Lees verder

Account aanmaken

27 juni 2022
Hoe maak ik een account aan bij de academie website? 
Lees verder

Vormgeven van de voorbereide omgeving

26 juni 2022
Uit student onderzoek is gebleken...

 

Anciella Slotboom heeft haar LiO-onderzoek uitgevoerd in de onderbouw van ’t Winterkoninkje, hier gaat ze volgend jaar ook werken. De hoofdvraag van haar onderzoek is: "Op welke manier wordt in de onderbouwklassen van montessori basisschool Het Winterkoninkje de voorbereide omgeving vormgegeven?"
Lees verder

Spelenderwijs leren in hoeken

26 juni 2022
Uit student onderzoek is gebleken…

 

Rosalie Hilderink is LiO-student op de brede school Annie M.G. Schmidt, vanaf volgend schooljaar werkt zij hier ook als leerkracht in groep 1/2 J. Haar LiO-onderzoek heeft als hoofdvraag: “Op welke wijze wordt het spelenderwijs leren in de hoeken bij de groepen 1/2 op de Brede school Annie M.G. Schmidt gestimuleerd?”
Lees verder

Op welke wijze wordt er gewerkt aan een actieve werkhouding bij de leerlingen van de middenbouwgroepen op de WP school?

13 juni 2022
Danique den Hartog heeft het afgelopen jaar haar LiO-stage gelopen op de Westerparkschool. De hoofdvraag van haar afstudeeronderzoek is: 'Op welke wijze wordt er gewerkt aan een actieve werkhouding bij de leerlingen van de middenbouwgroepen op de Westerparkschool?'
Lees verder

Op welke wijze wordt de mindset van groep 5a van obs de Waterkant bevorderd? 

13 juni 2022
Hannelore Gosselink heeft het afgelopen jaar haar LiO-stage gelopen op de Waterkant. De onderzoeksvraag voor haar afstudeeronderzoek is: Op welke wijze wordt de mindset van groep 5a van obs de Waterkant bevorderd? 
Lees verder

Onderbouwde en effectieve inzet onderwijsassistenten

02 juni 2022
Uit onderzoek is gebleken…


Hoe zorg je voor een onderbouwde én effectieve inzet van onderwijsassistenten? Michel Freriks, onderwijsadviseur bij Expertis, legt uit hoe de inzet van onderwijsassistenten een gouden greep kan vormen in het verbeteren van het onderwijs.
Lees verder

Digitale geletterdheid; weet wat werkt

10 mei 2022
Uit onderzoek is gebleken…


Op donderdag 28 april publiceerde Kennisnet de podcast 'Digitale geletterdheid op school. Weet wat werkt.'
Lees verder

Podcast over 'bewust lesgeven'

17 maart 2022
Uit onderzoek is gebleken…


Omdat dit alweer de 20e editie is van dit nieuwsitem heb ik vandaag een podcast voor jullie over de belangrijkste reden om te starten met dit item: het bevorderen van evidence informed lesgeven.
Lees verder

In een prentenboek zit wiskunde!

12 maart 2022
Uit onderzoek is gebleken


Bij het voorlezen van een prentenboek denk je toch in eerste instantie aan het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen. Deze twee onderzoekers hebben onderzocht hoe je met voorlezen uit prentenboeken wiskundige vaardigheden kan stimuleren.
Lees verder

Ondersteunt een fysieke activiteit het leren?

03 maart 2022
Uit onderzoek is gebleken…


… dat beweging onder andere belangrijk is voor je fysieke ontwikkeling. Maar is er ook bewijs uit onderzoek dat het doen van een fysieke activiteit het leren ondersteunt? Luister deze kort maar krachtige podcast (10 min) over bewegend leren voor het antwoord op deze vraag: https://open.spotify.com/episode/5M5rcDaJthPIiLk2WTEvVF


Lees verder

Tien instructieprincipes

10 februari 2022
Uit onderzoek is gebleken…

 

In deze aflevering van dit nieuwsitem aandacht voor een blog over de tien instructieprincipes van Rosenshine geschreven door Eva Elbertse. 
"Als leerkracht heb jij de ‘sleutelpositie’ in het leren van jouw leerlingen. Maar hoe ondersteun jij als leraar de leerlingen effectief in hun leerproces?" 
Lees verder

Leer ze rekenen

06 februari 2022
Uit onderzoek is gebleken...

 

Over hoe je rekenen het best kunt onderwijzen, bestaat in Nederland al jaren discussie. Leer ze rekenen gaat voorbij aan deze strijd, en kijkt wat decennia aan onderzoek ons vertellen over hoe kinderen leren rekenen en wat goed rekenonderwijs is. Dat staat los van de vraag of je nu meer traditioneel georiënteerd bent of meer realistisch. De artikelen in dit boek zijn onomstreden en zullen leraren en leerlingen verder helpen.
Lees verder

Terugkijken webinar: 'Eerlijke leerkansen voor alle kinderen'

14 oktober 2021
Webinarserie ‘Het lerende kind’ – Inzichten vanuit de wetenschap, toegepast in de praktijk

 

Wil je het webinar van Sarah Bergsen graag terugkijken en/of delen met je collega's? Klik dan op onderstaande link. In het webinar gaat Sarah in op Vijf principes voor eerlijke leerkansen in het klaslokaal. Samen met handige voorbeelden, om deze direct toe te passen in de praktijk, kun jij hierna al je leerlingen eerlijke leerkansen aanbieden tijdens de les.

 

Bekijk hier het webinar >>
Lees verder

Onderwijsprofessionals en onderzoekers ontwikkelen leidraden gelijke kansen

13 oktober 2021

Hoe kun je er als leraar voor zorgen dat alle leerlingen de gestelde doelen halen? En hoe kunnen de verwachtingen van de leraar van invloed zijn op de leerprestaties van leerlingen? De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in de Leidraden. Deze publicaties zijn ontwikkeld door onderwijsprofessionals en onderzoekers en zijn vanaf nu beschikbaar.


Lees verder

Lucht je hart

25 januari 2021

In deze tijd van de alsmaar voortdurende Coronacrisis, bovenop het lerarentekort, kan het je soms allemaal wat teveel worden. Dan vind je het misschien fijn om even je hart te luchten bij iemand. Iemand van buiten je school, die je in een kort gesprek van een half uur in vertrouwen kunt nemen.  

 

Wij, de AWBR onderwijsconsulenten, willen graag helpen en hebben daarom het initiatief genomen tot het aanbieden van een "Lucht-je-hart-gesprek" aan de medewerkers van AWBR.


Lees verder

Vragen, complimenten, klachten of een foutje gezien?

21 december 2020
Heb je vragen, complimenten, klachten of heb je een foutje gezien? Mail de AWBR academie. We zijn je dankbaar! 
Lees verder